Vesel Igorpiše Igor Vesel, Predsednik OTS DBK.


griblje 2
Poletje je čas, ko se na kegljiščih ne dogaja nič posebnega – nekatera so celo zaprta. Na kegljišču Vodnjak v Novem mestu pa temu ni tako – tu se »full« dogaja, kot bi rekli mladi. V sklopu dogodkov, ki so ga pri upravljalcu kegljišča - Kegljaškem društvu Vodnjak, poimenovali »Poletje na kuglu«, potekajo naslednja tekmovanja:

  • Pokal KS Mali Slatnik,
  • Medregijski turnir,
  • 30 lučajev – čiščenje
  • Turnir ekip,
  • »Nočni turnir«.

Pokal KS Mali Slatnik je organiziralo Športno društvo Vodomec, ki mu predseduje mag. Metod Jerman. Tekmuje se v dveh disciplinah, in sicer v borbenih igrah, v kateri sodelujejo ekipe s po štirimi igralci, ter posamezno v disciplini 30 metov na polno. Tekmovanje bo zaključeno 14. julija.

Na medregijskem turnirju, v soboto, 13.7.2019, bodo nastopile ekipe Dolenjske, Gorenjske, Notranjske in Štajerske.

Disciplina 30 lučajev v čiščenju bo potekala do konca avgusta. Število nastopov ni omejeno, najboljše tri pa čakajo praktične nagrade – 12, 5 oziroma 3 litre osvežilnih pijač. Trenutno vodi Branko Novak, član ekipe Srobotnik iz Straže, s 105 podrtimi keglji.

Tudi turnir ekip bo trajal do konca avgusta. Tekmuje se v disciplini 120 metov mešano, ekipo pa sestavlja 6 registriranih tekmovalcev. Vsaka ekipa ima možnost samo enega nastopa. Organizator je za najboljših 6 razpisal nagradni fond v znesku 350 EUR – zmagovalec prejme 100 EUR, šesti pa 30 EUR. Za posamezno ekipo lahko nastopa več registriranih tekmovalcev oziroma tekmovalk, v ekipni rezultat pa šteje samo 6 najboljših.

»Nočni turnir« se imenuje tako zaradi UV osvetlitve kegljišča. Keglja se v disciplini 120 metov mešano. Tekmovanje sofinancira Mestna občina Novo mesto, pokrovitelj pe je Totalka pizza & snack. Vsaka ekipa štirih tekmovalcev prejme 2 kupona za pizzo, ki se unovčijo pri pokrovitelju. Prvi trije posamezniki prejmejo kolajno, prve tri ekipe pa pokal. Tudi to tekmovanje bo potekalo do konca avgusta; za posamezno ekipo lahko tekmuje več tekmovalcev oziroma tekmovalk, v ekipni rezultat pa štejejo štirje najboljši. Podrobnejši razpisni pogoji tekmovanj so objavljeni na spletni strani KD Vodnjak, kjer se sproti prikazujejo tudi doseženi razultati.

To pa še ni vse. Poleg naštetih tekmovanj potekajo na kegljišču tudi različne organizacisko-tehnične aktivnosti. Mestna občina Novo mesto je namreč društvu, dne 1.7.2019, predala v upravljanje sosednji gostrinski lokal. Tako so preteklo soboto urejali okolico, v prihajajočim koncu tedna pa bodo urejali oziroma preurejali lokal v društveni prostor. Načrtujejo tudi izvedbo klimatizacije kegljišča, kar bo nedvomno olajšalo kegljanje v poletni vročini.

Zaključek »Poletja na kuglu« bo v soboto, 7.9.2019. Na kegljaški zabavi bodo podelili pokale, medalje in nagrade, organizirali pa bodo tudi družabne igre (kegljanje, pikado, obroči, tarok...).

 

Novičke

Novička 4.2. Borbene igre ob 6. obletnici društva   piše Igor Vesel, Predsednik OTS...  

Novička 8.1. Finale 2 V turnirja   piše Igor Vesel, Predsednik OTS...  

Novička 2.1. 2 V TURNIR   piše Igor Vesel, Predsednik OTS...  

Novička 18.12. OTS Tandemi   piše Igor Vesel, Predsednik OTS...  

Novička 6.12. Kegljaški izlet v Prijedor   piše Sebastijan Turk Kegljaško društvo...  

Novička 27.11.    piše Igor Vesel, Predsednik OTS...  

Novička 25.11. Pričetek tekmovanja novomeške kegljaške lige in upokojenske lige Dolenjske in Bele krajine 2019/20   piše Fadilj Džankovič Po zelo uspešni...  

Novička 6.11.   piše Igor Vesel, Predsednik OTS...  

Novička 7.10.   piše Igor Vesel, Predsednik OTS DBK. V...  

Poletni kugl - podelitve in zabava   piše Igor Vesel, Predsednik OTS...